Jak nás vidí AI (fotografie)

Poslední 2 roky se rozmohlo vše s umělou inteligencí. Kódování, grafika, fotky, psaní textu. Kdekdo využívá schopnosti AI.

Ve článku se nehodlám zabývat tím, jak nás AI v budoucnosti pohltí stejně tak, jak předpovídají veškeré katastrofické sci-fi filmy. Ukážu vám schopnost AI zcela změnit (nebo vytvořit, pokud nechcete jen makeover) fotografie. 


1. Lanovkou na Dlouhé Stráně


2. Na lodi v Atlantiku u ostrova Tenerife

Tady mi to přidalo definici a objem do paží, jakou jsem nikdy neměl a mít nebudu :)

 3. Slovensko Vel'ký Kriváň v malé Fatře


4. Svatební focení na Bouzově


5. Nad Hrebienokom ve Vysokých Tatrách na Nový rok


6. Posilovna Nutrend Olomouc s manželkou


7. Nad Rudohorským vodopádem (bez originálu)



Všechny fotky pomocí AI byly vytvořeny v programu Prequel. Je lhostejno, zda chcete být zasazeni do světa Harryho Pottera, aby z vás AI udělala potetovaného vagabunda nebo snad rytíře jako z pohádky. AI zvládne cokoliv, co jí řeknete, aby dělala. Mnohem více programů šlo dál. Stačí zadat klíčová slova a vytvoří vám fotku, která je nerozeznatelná od reality. Prequel jde naštěstí cestou, kdy poznáte, že jde o AI výtvor (znetvořené prsty, občas ujeté oči do pryč, nádech nereálna). 

Jsem zastáncem AI například v kódování programů, psaní nesmyslných slohových úloh, které nedokazují zhola nic (například naše maturitní téma bylo příroda... proboha). Důrazně brojím proti používání AI v umělecké tvorbě (umělecké fotografie, malby, knihy, povídky). A tvoření robotů s AI pro armádní účely už je úplně mimo a posouvá nás za 5 minut 12 k Terminátorovi a všemu, co ta filmová série předpověděla. 




#AI #umelainteligence #fotografie #foto #jasonb54 #blog