RECENZE: Honor Watch GS Pro

Přes rok jsem používal chytré hodinky Suunto 7. Byl jsem s nimi nadmíru spokojený, ale měly jednu pro mě zásadní vadu. Vydržely jen 2 dny. Při velmi aktivním dnu bylo nutné už večer za jeden den nabít. Později jsem se naučil nastavit hodinky tak, aby skutečně vydržely fungovat celé 2 dny. Ale i tak mi to potom bylo málo. 

Začal jsem se rozhlížet po jiných hodinkách. Až po roce jsem našel přesně to, co jsem hledal. Kritéria byla: 

1)     Dlouhá výdrž na baterii. Zvažoval jsem i solární hodinky, ale ty měl nejlepší Garmin a to jsem nechtěl. Prostředí Garminu je zastaralé, strohé. 
2)     Měnitelné Face watch. 
3)     Volání přímo z hodinek pomocí Bluetooth propojení s mobilem. 
4)     Outdoor, odolné. 
5)     Pokud možno s měřením SpO2.
6)     Kvalitní displej (žádné monochromatické fuj).

Jaké hodinky splňovaly moje kritéria? Honor Watch GS Pro. Papírové údaje souhlasí po tříměsíčním nošení s realitou. To je tak vzácný jev, že se až divím skutečnosti. 



Displej

Není co vytknout. Hodinky Samsung, honor, Huawei mají perfektní displeje. Vysoká svítivost, barevnost. Displej vypadá opravdu krásně. Funguje plynule. Nestalo se mi, jako u Xiaomi hodinek, abych musel dvakrát nebo vícekrát tapnout prstem, aby hodinky zaznamenaly pokyn. 


Výdrž

Dle výrobce vydrží hodinky fungovat celý měsíc na jedno nabití. Hodinky jsem hned po vybalení z krabičky nabil na 100%. Volal jsem z nich asi hodinu, používal chytré funkce, Bluetooth připojení vypnout nejde nebo jsem nepřišel na to jak, takže celou dobu běželo, notifikace, každý druhý den měřená aktivita s GPS, 24/7 měření srdečního tepu, monitorování spánku. Zkrátka jsem využíval vše, co hodinky nabízí. A nabíjel jsem 26. den v měsíci s 15% baterie. Nic takového jsem ani ve snu nečekal. Říkal jsem si, že to bylo první nabití. OK. Zkusíme druhý měsíc. Nabíjel jsem po 28 dnech. Další měsíc už čekat nebudu. Hodinky vydrží na jedno nabití téměř celý měsíc. Bez solárního panelu, jen čistá baterie. Výdrži baterie napomáhá odladěný systém. Nemůžete sice do hodinek nahrát kdejakou blbinu z GooglePlay marketu jako do Wear OS, ale to právě pomáhá výdrži. Jinak si ale můžete do hodinek nahrát aplikace schválené přes Huawei Health app. Nejedná se ale o špičkové appky. 

Pokud chcete už k tak brutální výdrži přidat něco navíc, stáhněte si monochromatický face watch a je to. 


Konektivita

Bluetooth, klasika. Wifi. OneHop přes NFC dokáže posílat i obrázky mezi zařízeními (telefon, hodinky). Neměl jsem s připojením čehokoliv nejmenší potíže. Vše se spáruje rychlostí blesku a velmi jednoduše. Ostatně samotné prvotní spuštění hodinek a připojení k telefonu bylo minutovou záležitostí. Stačí aplikace, zapnout Bluetooth, zmáčknout tlačítko spárovat a je to. 


Funkce

Přehrávač hudby, 100+ sportovních režimů (některé jsou vysloveně k pobavení, že si říkáte od kdy je zrovna tohle sport), měření spánku, měření tepu, SpO2, upozornění na blížící se bouřky, VO2Max, stres, dechová cvičení, kompas, vzdálená závěrka (přes hodinky můžete ovládat foťák v mobilu), počasí, stopky, budík, svítilna, nalezení zařízení, časovač, výškoměr. Uff, pokud jsem něco zapomněl, hodinky příjemně překvapí.


Face Watch 

Ciferníků, tzv. face watch, je v aplikaci ke stažení nepřeberné množství. Ať varianty zdarma nebo placené. Ty placené jsou od nějakých 9 korun až stovky. Každou chvíli na vás vyskočí hláška o tom, že jsou nějaké ciferníky v akci. Ale pozor. Jen, když máte appku otevřenou a povolili jste oznámení. Žádné otravné vnucování se nekoná. Mezi ciferníky pochopitelně libovolně přepínáte na hodinkách. Lze i pomocí aplikace, ale to spíše zdržuje. Ciferníků si do hodinek můžete nahrát hned několik. Jaké je maximální číslo jsem nezkoušel. Mám svých oblíbených 6 na různé aktivity, které střídám a popravdě více nepotřebuji. Zpočátku jsem měl tuším v hodinkách 8 variant. Nepotřebné jsem odinstaloval. 
Krása v aplikaci tkví v tom, že jsou ciferníky přenositelné. Před rokem a půl jsem si koupil ciferník na Huawei Watch 46mm. Otevřel jsem appku a ciferník byl v zakoupených i pro Honor watch GS Pro. Světe div, ale kompatibilita funguje! Takže mám dříve zakoupený ciferník i na nových hodinkách. 


Řemínek

Nesnesu latexové řemínky. Běžně. Tady se něco stalo směrem k lepšímu, jelikož nosím řemínek z výroby a jen jednou se dostavila alergická reakce. Krom toho perfektně sedí. Objednal jsem si ještě náhradní nylonový, jako obvykle. Ale ten je v šuplíku, protože není potřeba. Velmi příjemné překvapení. Řemínek z výroby padne na zápěstí jako ulitý. Otlačeniny se nekonají. V tomhle Suunto 7 zaostávaly. Otlačeniny byly běžnou záležitostí. 


Aplikace na mobil

Aplikací mám na mysli Huawei Health. Je to spojovník všeho spojeného se zdravím. Včetně zobrazení chytrých hodinek. A víte co? Jsem za to rád. Že je jedna aplikace na víc věcí, než mít 10 aplikací zbytečně. Má typicky Huawei/Honor strohé prostředí. Řekne nebo ukáže jen to nejnutnější. Možná jsem jen zmlsaný naprosto dokonalou appkou od Suunta, protože tam bylo vše a detailně včetně plánování tras na mapách atd. Takovou propracovanost u Huawei Health app rozhodně nečekejte. Jsou to tři měsíce a stále si zvykám na osekaný režim v porovnání s aplikací od Suunta. Na druhou stranu. To nejnutnější máte po ruce, příjemně barevně. Jen nečekejte nic do hloubky. Statistiky, grafy, dlouhodobá hodnocení nebo snad doporučení. Aplikace zobrazuje základní údaje a tím bych to uzavřel. Na zadek si z ní nesednete. 


Závěr

Honor watch GS Pro jsou podle mě podceňované hodinky. Jsou označené jako outdoor, přitom splňují požadavky smart watch i sport tester kategorií. Outdoor hodinky mívají většinou velmi odpudivý vzhled. Například Casio. Monochromatický displej, který možná šetří baterii, ale kdo by se na takový hnus chtěl dívat 24/7 a 365 dní v roce. Vysokou odolnost. 
Ruku na srdce, měl jsem Suunto 7 a ať jsem s nimi byl kdekoliv a cvičil jakkoliv, tak se po roce projevily mikro odřeniny laku! A to bylo vše. Žádné rýhy do materiálu nebo snad ztráta funkčnosti po pádu. 
Tyhle Honory nejsou jiné. Mají za sebou zimu. Hiking, kolo. Sníh, led, déšť, vítr. Posilovnu. Sprchování. Cvičení na betonu, v trávě a hlíně na zahradě. Už několikrát jsem se s nimi bouchl nebo cítil, že o ně odírám činku, kov. A myslíte si, že to jde na hodinkách vidět? Vůbec. Tyhle hodinky jsou s cenovkou do 6.000,- Kč to nejlepší, co jsem si mohl koupit. 

Recenze vznikla po 3 měsících používání. Můžu hodinky doporučit? Naprosto. 




#recenze #HonorWatchGSpro #blog #jasonb54 #smartwatch #chytrehodinky #cifernik #facewatch