The Conqueror - Virtual Challenges

Obecně reklamy na #Facebook zavírám, odmítám (odesílám hlášení o opakování, nevhodnosti apod.) nebo jen přeskakuji (ignoruji). Reklama na Conqueror Challenge mě ale zaujala a službu už jsem několikrát využil. A co víc, plánuji ještě několikrát využít. 


Co je Conqueror Challenge?

Ve zkratce se jedná o nejlepší umělou motivaci k pohybu, jakou jsem kdy zažil. Pochopitelně je nejsilnější motivací vaše snaha mít lepší zdraví. Ale narovinu, ne každý je natolik mentálně silný, aby se dokázal 24/7, 365 dní v roce motivovat. 
Jak vás Conqueror Challenge motivuje? Nabízí něco pro každého. Splněním cíle (který si sami stanovíte) například vysadíte 4 stromy. Skutečně jste aktivní, protože za splnění stanoveného výkonu dostanete fyzickou, skutečnou medaili. Zapisováním výkonů do aplikace na mobilu vidíte pokrok. Takový pokrok se zákonitě promítne i do vašeho zdraví, takže vidíte pokrok i v zrcadle. Krom toho Conqueror appka podporuje i Google #StreetView. V průběhu cesty se můžete virtuálně dívat, kde vlastně jste. Pro představu jsem dělal například sportovní výzvu pyramidy v Gíze. Virtuálně jsem se tam podíval. Vím, že fyzicky bych do Egypta neletěl ani zadarmo. Málem bych zapomněl na pohlednice z míst, která navštívíte. Pohlednice se dají vytisknout. Podívat se můžete na nejznámější a nejlepší trasy celého světa. Mám medaili z Afriky, Asie, jižní Ameriky a na dalších se pracuje. 


Pojďme si představit aplikaci Conqueror do mobilu

Při prvotním spuštění nejste vyzváni k registraci. Appkou můžete brouzdat, ale plnohodnotné užívání přijde až po vstupu do výzvy, zakoupení si vstupu (v ceně je medaile, poštovné zdarma, vysazení 4 stromů, zlepšení zdraví; možnost se připojit do nejlepší Facebooku skupiny, v jaké jsem kdy byl). Ceny se různí. Jako každý jiný prodejce má i tento množstevní slevy, neohlašované slevy v průběhu roku, slevy při oznámení nové výzvy. Například při ohlášení Athénského maratonu byla sleva 20% z ceny. Zní to všechno parádně. Kde je zádrhel? Není to podvrh? Jednoduše a hlavně pravdivě. O žádný podvrh se nejedná. Uživatelů jsou desetitisíce po celém světě. Všichni svoje medaile dostali. V ČR mám zprávy o 3 lidech tuto službu využívajících. Se mnou a manželkou 5. Proč tak malé číslo? Aplikace není v češtině. Někoho to může odradit. Na druhou stranu mi to vůbec nevadí. Naopak. Dostavuje se příjemný pocit jisté exkluzivity. 



Co za svoje peníze dostanu?

A)      Aktivity
Do aktivit se počítá to, co aplikaci povolíte, aby počítala. Kroky, kolo, běh, chůze, plavání, veslování, lyžování atd. Můžete započítat každý pohyb. K aktivitě přidáte komentář, třeba i fotku a je to. Některé výzvy mají délku 4 tisíce kilometrů. Pacific Crest. Necítíte se na takovou dálku? Chcete se týmově snažit? Aplikace toto umožňuje. Přidáte se do týmu a pracujete na splnění cíle společně. Společná motivace, trochu soutěživosti? Chcete si splnění výzvy rozložit na celý rok? Proč ne. Aplikace počítá i s tím, že nemusíte mít svůj den. Splnění výzvy jde operativně posunovat až na délku 3654 dní. Jestliže se stane a nestihnete z důvodu zranění (třeba) výzvu splnit, aplikace vám dá šanci splnit další rok. Vaše peníze nepropadnou žravé organizaci. Appka myslí na vše.   


B)      Facebook
Že jste nikdy neslyšeli o skupině, kde neexistují nadávky, uštěpačné narážky a další protivné projevy? Tahle skupina je naprosto všeho odporného prostá. Asi jako jediná na celém Facebooku. Panuje zde jen motivace, pochopení a dobrá nálada. Jsem členem více než půl roku a nikdy jsem se nesetkal s jediným negativním projevem. Jednak jsou členy lidé, kteří na sobě chtějí pracovat a pak každý komentář prochází schvalovacím procesem od správců skupiny 😊 


C)      Vysazování stromů
Po dokončení výzvy vysadíte zprostředkovaně 4 stromy. Stromy vysazuje mezinárodní organizace The Eden Project. Zakoupením medaile přispíváte na chod této organizace. Kdyby někdo chtěl šťoural, nikde není jasná zpráva s fotografií o tom, že za vás někdo vysadil strom. Člověk tomu chce věřit. A upřímně. Stejně je to jen takový nepatrný bonus. Hlavní je medaile a váš pohyb. 


D)      Pohlednice
Než se pustíte do nějaké sportovní výzvy, můžete se podívat, zda je k ní i přidána možnost virtuálních pohlednic. Dejme tomu urazíte 15 km z trasy a aplikace vás upozorní na to, že máte k prohlédnutí pohlednici. Vypadá to tak, jako byste posílali pohlednici z daného místa. Zobrazí se fotografie na přední straně pohlednice a současně text.


Výzva je splněna!

Gratuluji. Teď zbývá už jen čekat až pošťák vloží balíček do schránky. Přijde tenký balíček obsahující krásné balení s medailí uvnitř. Je to jako vánoční dárek. Medaile je zpracována kvalitně. Poprvé jsem čekal nějakou lajdácky provedenou, levnou placku. Byl jsem velmi příjemně překvapen. Medaile je velká a těžká. Solidní provedení. Mojí zatím nejoblíbenější medailí je Fuji. Jedním slovem – nádhera. I ten zbytek ale stojí za to. Přikládám fotky našich medailí. Se dvěma jsme se vyfotili i na trase Bílá Opava (viz fotogalerie na stránkách www.jasonb54.eu). 





Tento článek není sponzorován. 




#TheConqueror #VirtualChallenge #sport #medaile #motivace